Bethany Vos opnieuw op internationaal podium

Bethany Vos heeft voor de tweede keer in korte tijd internationaal het ereschavot mogen betreden. Na haar glansoptreden in het Zwitserse Chevenez twee weken geleden, schitterde de pony-amazone vandaag op het Equita Lyon met een bronzen plak.

In de Franse stad worden momenteel de wereldbekerwedstrijden springen, dressuur, mennen én de rubrieken voor ponyruiters gehouden. De dertienjarige Apeldoornse bleef tijdens de eerste rubriek, een Tabel A direct op tijd, foutloos met haar EK-pony Still Got Me. Vos noteerde, in een deelnemersveld met 29 ruiters, een tijd van 60,20 seconden. Het goud ging naar de Ierse Paddy Reape, het zilver naar de Franse Jack Conlon.

Vos maakte met haar derde plaats ook naam voor de Nederlandse afvaardiging die met drie combinaties naar Lyon was afgereisd. De andere twee combinaties eindigden na hun optreden over het 1.25m-parcours als vijftiende en achttiende. ,,Zo kort achter elkaar in een internationaal topevenement bij de beste drie eindigen is voor mij echt een wauw-moment”, reageerde Vos met een blik van trots.

Vorig bericht
Bethany Vos vervolledigt podium op Zwitsers toptoernooi
Volgend bericht
Sandy Horse Foundation sponsor van SoSo Bixie Plus Events

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan